Blog Kukoa
Dirección técnica en estrategias de Márketing Digital

Aquest 2014 segurament sigui impressionant pels avenços en la integració online-offline, no només en el que ja coneixem com a internet de les coses, sinó com a inici d’un canvi en la manera amb la que ens relacionem amb la tecnologia i com la tecnologia s’adapta al nostre comportament, el 2014 serà més mòbil que el 2013.

Alguns indicadors que caldrà anar seguint:

  • Marissa Mayer ha anunciat que aquest seria l’any que Yahoo esdevindria mòbil. En els dos últims trimestres de 2013 Yahoo va créixer 15% en usuaris mòbils, pel que ha arribar el moment de la capitalització. Més info.

  • Google ha comprat Nest, no pel valor en si, sinó per les patents que tenen de dispositius intel·ligents que faciliten la interacció tecnològica entre usuaris i entorn. Més Info.

  • Sentirem a parlar de Facebook, no només el dia 24 de febrer a les 5 de la tarda en el Mobile World Congress de Barcelona, possiblement aquest 2014 es presenti el paquet d’aplicacions Facebook per poder realitzar múltiples funcions, no només missatgeria, sinó també lector RSS, recomanar de llocs i localitzador de botigues. Més Info.

  • L’acord entre Twitter i Stripe permetrà efectuar pagaments amb tuits. Possiblement només sigui el principi d’una nova estratègia d’ingressos ja que a l’agost van contractar a l’antic director de Ticketmaster.

  • A nivell de hardware, caldrà seguir atentament a Motorola i el seu Projecte Ara que permet la construcció d’un mòbil modular, podent-se personalitzar i canviar cada dia intercanviant peces del seu endoesquelet.

  • Segurament, qui ha entrat el 2014 amb més força en l’entorn mòbil ha estat Starbucks, amb la seva nova aplicació (Més de 10 milions de descàrregues) obté un sistema pioner en el seu just-in-time, així com la possibilitat d’efectuar el pagament a través de l’aplicació (més de 5 milions de pagaments efectuats). Els darrers resultats trimestrals demostren que han donat en el clau.

  • L’estratègia a seguir aquest any dins de les grans aplicacions mòbils i, sobretot en empreses que cotitzen a borsa, és la capitalització dels usuaris. És per això que tant Twitter, com Facebook, com Google i Yahoo estan millorant les seves plataformes de gestió d’anunciants. De cara finals d’any i l’any que ve veurem un increment de plataformes de Bidding, no només Real Time, com a conseqüència de la gestió necessària.

  • Dins del calaix de les aplicacions, la tendència serà el desenvolupament d’aplicacions en HTML5 més que aplicacions natives, no només com a mesura d’unificació de la programació, sinó també per trampejar el cost del 30%. No obstant el comitè encarregat del HTML5 necessitarà un tercer que ofereixi un framework multiplataforma útil. 

  • En quant a l’entorn web, trobarem novetats en el cercador Hummingbird-Google, amb incorporació de noves funcionalitats de schema per obtenir resultats cada vegada més semàntics. Com ja vam comentar en una altra entrada.

  • En quant a tendències SEO, veurem un increment molt orientat al retorn d’inversió a través de la tríada SEO – Contingut – Retargeting. El Retargeting serà clau en les estratègies SEO a seguir en desenvolupament web.